“De maatschappelijke rol van Voscomtronics”
People, Planet & Profit

People

Als ICT-specialist is vakkundig opgeleid personeel onmisbaar. Wij doen er alles aan om werknemers een fijne werkplek te bieden en een zo laag mogelijk personeelsverloop na te streven. Medewerkers krijgen de kans zich te ontwikkelen en mogen op eigen initiatief deelnemen aan verschillende opleidingen en cursussen. Zo vergroten we onze kennis en krijgen we de kans om ons als persoon te ontwikkelen.

In een nauwe samenwerking met scholen faciliteert Voscomtronics BOL en BBL leer- werkplekken, waarbij studenten in een traject van een aantal manden intensief worden begeleid. Vakgebieden zijn ICT-beheer, Software Development en Commerciële vaardigheden. 

Binnen Voscomtronics is er tijd voor werk, maar ook tijd voor ontspanning. Personeelsleden worden zo veel mogelijk betrokken bij bedrijfsuitjes, kennissessies en het opzetten van projecten die niet met de dagelijkse werkzaamheden te maken hebben, zoals de indeling van hun eigen werkplek en bedrijfsresultaten.

Planet

Voscomtronics besteed veel aandacht aan milieubelastende ICT-afvalstromen. De circulaire ICT-markt kenmerkt zich in onze optiek door het opnieuw gebruiken van hardware, omdat de afschrijving van deze apparaten in onze ogen vaak te snel gaat. www.OccasionLaptops.nl koopt 2e hands PC’s en laptops op, kijkt deze na en brengt deze terug in het circuit, met als doel afvalstromen te reduceren.

Daarnaast gaat 90% van onze administratie digitaal en zorgen wij met onze Clouddiensten (hoofdzakelijk met Office 365) voor efficiëntere en milieubesparende bedrijfsactiviteiten, zowel bij ons intern als bij onze klanten extern. Met deze Clouddiensten wordt de CO2 uitstoot van uitlaatgassen gereduceerd door meer online meetings, hoeven minder bomen gekapt te worden door een efficiëntere digitale communicatie en besparen we energiekosten door minder servers te plaatsen en meer mensen in de Cloud te laten werken.

Profit

Wij hebben maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Hierbij zoeken wij initiatieven die passen bij het karakter van onze organisatie. Wij krijgen vaak terug dat we betrokken zijn bij onze klanten (zowel particulier als zakelijk) en ons vaak binden aan positiviteit.

Zo binden wij onze naam graag aan de supportersvereniging van voetbalvereniging OZC en WijVolco van volleybalvereniging Volco. Beide staan ze bekend als bindende factoren binnen de verenigingen, die zorgen voor onderlinge betrokkenheid en positiviteit. Elk jaar wordt een gedeelte van ons budget vrij gemaakt om deze fantastische initiatieven te ondersteunen.

Voscomtronics investeert in een duurzame bedrijfsvoering. Onze bedrijfsactiviteiten zijn gericht op de huidige trends en dragen bij aan een duurzame oplossing voor onze (zakelijke) klanten. Onze visie is dat investeringen gericht moeten zijn op een betere en efficiëntere wereld.

Binnen Voscomtronics worden geen onnodige leningen afgesloten. Voscomtronics hecht waarde aan een gezonde bedrijfsvoering waarin zo veel mogelijk met eigen geld wordt gefinancierd om in tijden van een laagconjunctuur terug te kunnen vallen op een gezonde basis.

ICT Oplossingen
Boosten het succes

Wij streven ernaar om het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken. Één telefoonnummer voor al uw ICT. Wilt u weten wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.